Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy csöndes kis horror story arról, hogy miért nem jó ötlet, hogy te többé ne birtokolj semmit, csak "bérelj"

2024. március 13. - GABOR2

Nem valami nagy hírként találkoztam ezzel a storyval és sajna az eredeti el is veszett, pedig nagyon fontos hír... paradox módon pont ezért érthető miért nem nagyon akarják a nagyok, hogy mindenkihez eljusson a story.

Akkor röviden a lényeg. Állítólag egy hiba miatt főleg PlayStation 5 felhasználók tömegei, de azért a teljes létszámukhoz képest csak egy töredék valahogy egyszerűen csak... elvesztették mindenüket amit digitálisan vettek. Ezt értsd úgy, hogy több száz megvásárolt játékot akár. Van aki több mint 600 játékához nem fér hozzá.

És a legjobb: a cég részéről sajnálatukat fejezik ki, de a hiba miatt "elvált" az accountjuk a fizetésüket bizonyító adatoktól és egyszerűen lehetetlen, hogy bebizonyítsák hitelesen, hogy ténlyeg korábban megvették ezeket a játékokat. Vagyis nem fog történni semmi...

Azt gondolhatnád, hogy ha ilyen hiba van, ezerrel azon vannak, hogy kijavítsák, de a hírek szerint vannak akik már három hónapja csak várnak, hogy történjen valami, de úgy tűnik nem fog. Most nemrég egy játék amire sokan ugrottak miatt ezen hibától szenvedők száma jelentősen megugrott, ezért került be a hírekbe a dolog, de egyenlőre semmi jele annak, hogy ki lesz javítva és a cég, mondom, egyszerűen kijelentette, hogy lehetetlen nekik bebizonyítani, hogy valóban megtörténtek a vásárlások valamiért; az ő oldalukon minden adat megsemmisült, felkutathatatlan, amiket meg te mutatsz fel, úgy tűnik nem elég jó.

És akik ettől szenvednek elmondják, hogy kib@szott sz@r bánásmódban részesíti őket a cég és hogy soha többé nem hajlandóak ezután "digitális vásárlásra".

"PS5 owners lose access to hundreds of games as digital purchases wiped from their accounts"

"A strange bug is removing people’s games on PlayStation 4 and 5, and Vita, and Sony doesn’t have a fix.

It wasn’t long ago that PlayStation sparked fan outrage when it said it would remove Discovery video content from people’s libraries, even though they had paid for it."

"PlayStation later backtracked, but a similar, unintentional, issue has now come up: a random bug that’s wiping digital games from people’s libraries."

Ja igen és még slussz poén: A hiba azt se engedi, hogy újra megvedd a játékot:

"The bug wipes games from your account, and to make it worse Dsuds adds that if you’re affected by the bug you can’t re-download the missing games, as your PlayStation account won’t let you."

‘I’m never buying a digital game from PlayStation again. Horrible customer support and terrible practices toward their customers,’ replied Dtv.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4518353579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2024.03.14. 10:06:47

Nehezen hszem, hogy a vásárlásokról ne küldenének valamilyen emailes visszaigazolást az ügyfeleknek, úgyhogy ha lenne egy csöpp eszük akkor ezeket a kiküldött értesítőket ők is megtartanák, és azokból ilyen esetekben vissza lehetne követni, hogy kinek mije volt.

Én sosem szerettem ezt a digitális jogbirtoklási elképzelést, csak néhány ilyen játékom van és azokat is csak azért vettem meg, hogy támogassam a fejlesztőket, szóval ha elvész az igazolás, hogy megvettem, az se zavarna olyan nagyon. Az ilyen esetek, mint amiről a cikk szól, arra biztatnak hogy ne is változtassak a hozzáállásomon, nem fizetek olyasmiért aminek csak a digitális jogait kapom meg és használhatatlanná tehetik még akkor is, ha a számítógépemen van telepítve. Amíg torrentezéssel jobb terméket kapok mint vásárlással, nem kérdés, hogy melyiket fogom választani.

GABOR2 2024.03.14. 16:30:02

@Deansdale: Úgy láttam nem te vagy az egyetlen aki ilyen következtetésre jutott.
süti beállítások módosítása